Αλεξίου – Γαλάνη, ένας δίσκος από τα παλιά

Ένας δίσκος γλυκιάς νοσταλγίας, τρυφερής ανάμνησης και φιλικής αύρας, επανακυκλοφορεί με αφορμή τις παραστάσεις της Χάρις Αλεξίου με την Δήμητρα Γαλάνη τον Ιανουάριο του 2012 στο ΠΑΛΛΑΣ.

Προάγγελοι αυτής της επανακυκλοφορίας είναι δύο εμβληματικά  τραγούδια. «ΟΧΙ, ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΟΥΜΕ» των ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ και ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡΟΝΑ και «ΕΛΑ ΜΑΖΙ ΜΟΥ» του ΠΑΝΤΕΛΗ ΛΕΟΥΣΗ και ΓΙΑΝΝΗ ΑΡΓΥΡΗ σε διασκευή του ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ ΜΟΥΡΑΤΟΓΛΟΥ.

Τα δύο αυτά τραγούδια, συμπτωματικά, στιχουργικά μας κλείνουν το μάτι γι αυτή τη καρμική μεγάλη συνάντηση επί σκηνής 30 χρόνια μετά.

Τα «ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΗΣ ΧΘΕΣΙΝΗΣ ΜΕΡΑΣ» έχουν όμως τη δική τους ιστορία. Ηχογραφήθηκαν αυτοσχέδια  σε ένα απόγευμα στο studio της Columbia στη Ριζούπολη αρχές του 1981 και ήταν η συνέχεια μιας ιστορικής τηλεοπτικής εκπομπής στην ΕΡΤ «Μικρές νυχτερινές μουσικές» που παρουσίαζε η τόσο αξιόλογη Λιλάντα Λυκιαρδοπούλου.

Αλεξίου – Γαλάνη, ένας δίσκος από τα παλιά

Τότε είχε ήδη κατοχυρωθεί η συνεργασία των δύο καλλιτεχνών και η Λιλάντα Λυκιαρδοπούλου τους πρότεινε μία κοινή τηλεοπτική συνεύρεση. Πρότειναν και ερμήνευσαν αυτό το ρεπερτόριο και η επιτυχία ήταν μεγάλη, ο κόσμος νόμιζε ότι ήδη κυκλοφορούσε σε δίσκο αυτή η επιλογή και έτσι πήραν την απόφαση. Κλείστηκαν στο studio με σπουδαίους συμμάχους τον Κώστα Γανωσέλη –αρμόνικα, τον Αντώνη Βαρδή και τον Βασίλη Ρακόπουλο στις κιθάρες και άρχισαν τις συναισθηματικές εξομολογήσεις .

Το αποτέλεσμα γράφτηκε στην ιστορία του ελληνικού τραγουδιού και συνεχίζει το δρόμο του φέτος από 13 Ιανουαρίου 2012 στο ΠΑΛΛΑΣ, κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή για 15 παραστάσεις.

Έτος κυκλοφορίας 1981

Συνθέτες: Μίκης Θεοδωράκης, Παντελής Λεούσης,  Γιάννης Μαρκόπουλος,  Γιάννης Σπανός, Μάνος Χατζιδάκις, Μάνος Λοϊζος, Σπύρος Παππάς,  Νότης Μαυρουδής, Franco Cirliano και ένα παραδοσιακό.

Στιχουργοί: Γιώργος Χρονάς, Γιάννης Αργύρης,  Άκος Δασκαλόπουλος, Μάνος Ελευθερίου, Γιάννης Θεοδωράκης,  Κωστούλα Μητροπούλου,  Λευτέρης Παπαδόπουλος,  Γιώργος Ρούσσος,  Μάνος Χατζιδάκις.

Σου άρεσε; Μοιράσου το!